20.1.2010

10

No nyt ois tämmönen postaus, eli minkälainen mun unelmien matka olis. :D

Kohde: Japani
Matkustusaika: parisen kuukautta, siinä helmikuusta huhtikuuhun
Matkaseura: Jenna ♥

Eli helmikuussa lähtö, ja lento suoraan kylmästä Suomesta eteläisen Okinawan lämpöön.
Ei kuitenkaan käytetä aikaamme vaan rannalla löhöilyyn, vaan kattelemaan pieniä ja vähän isompia kaupunkeja!

Sitten lähtö pohjoisemmaksi. Ainakin Kagoshiman, Fukuokan, Hiroshiman ja Koben kautta päädyttäisiin Osakaan. Kaikissa paikoissa tutustumista paikallisiin ruokiin ja kaupunkiin ylipäänsä. :'D Matkalla myös tutustuttaisiin pikkukyliin.
Kagoshima


Fukuoka


Hiroshima


Kobe

Eli noissa kaupungeissa vähän pikaisempi käynti, jotta pääsisi viettämään enemmän aikaa niissä "pääkohteissa". Joista ensimmäisenä Osaka, Japanin toiseksi suurin kaupunki.
 
Itse kaupunkialueella asuu reilut 2 ja puoli miljoonaa ihmistä, koko alue huomioon ottaen valtavasti enemmän.. Osakaa myös pidetään jonkunasteisena japanilaisen ruuan mekkana, ja sekös meistä on kiinnostavaa. :'D Eli paljon paikallisiin ruokiin tutustumista.

Osakasta jatkuukin matka Kyotoon, joka on lähellä. Siellä keskitytään tietysti vanhaan kaupunkiin, ja jätetään pilvenpiirtäjäkaupunginosat vähemmälle. Parasta tietysti olisi, jos sattuisi vielä geishan tai kaksi näkemään... Varsin epätodennäköistä.


 

Kioton ja Osakan suht perusteellisen tutkinnan jälkeen otettaisiinkin luotijuna kohti Tokiota! Eli tätä ennen oltaisiin menty vain hitaammilla kyydeillä. Matkalla pysähdyttäisiin toki pällistelemään Fuji-sania.

 
Tokiossa tultaisiin viettämään eniten aikaa, mitä koko matkalla yksittäisessä kaupungissa. Maailman suurimman kaupungin tutkimiseen voikin vierähtää jonkun aikaa, vaikka vähän tuttu se itselleni jo entuudestaan onkin.

Täällä siis aikaa varattu shoppailuun, syömiseen, tuijottamiseen ja...yamanotella ajeluun. Sattuu olemaan lempijunani. Kiertää siis Tokion keskustaa, tunnissa tekee täyden lenkin. Myöskin Tokion suosituin linja, jota käyttää muutamia miljoonia ihmisiä päivittäin.


Yamanote asemallaan.

Osa Tokiota taivaalta kuvattuna. Keskellä Shinjuku pilvenpiirtäjineen.


Takeshita Doori, Harajukun halpa shoppailukatu. Kadulta löytyy myös lukuisia lolita- gootti- visual kei- yms. vaatekauppoja. Yksi lempparipaikoistani shoppailuun, pakko myöntää... Ja monet muutkin näköjään tykkäävät!


Ja minä itse Ueno-puistossa marraskuussa 2008.


Shinjukun iltavalot.

Tokiossa pitkän aikaa oleiltuamme jatkuu viimein matka, jäljellä sitten vain yksi määränpää. Pohjoisen Hokkaido-saaren pääkaupunki Sapporo!
 
Sapporoon asti päästyämme onkin huhtikuun loppupuoli, ja kotimatka alkaa häämöttää...

Mutta postaus ei lopu tähän. Eli matkan aikana majapaikkoina toimii lähinnä perinteiset japanilaiset ryokanit. Eli majatalomainen majoitus, joissa pääsee sitten kylpemään furo-kylpyihin ja onseneihin, kuumiin lähteisiin.


 

Tokiossa voisi kuitenkin olla muutaman yön Shinjukun kalliissa pilvenpiirtäjähotellissa Park Hyattissa Lost in Translation -leffan hengessä.

Matkan ajan harrastuksina toimii syöminen...


 
 
..kirsikankukkien tuijottaminen (sen takia tuo matka-aika!)...
...ihmisten tuijottaminen...


 
 ...ja purikura-kuvien ottaminen! Koska se on hauskaa.


Minäpä siinä purikurassa 2008. Tukka huonosti.

Että tämmönen postaus. :D Asiaa oisin saanu enemmänkin mutta parempi ehkä näin. Tuommonen ympäri Japania kohdistuva reissu ois kallis ja hankala toteuttaa, mutta haluaisin kokeilla.... Joskus, joskus!

7 kommenttia:

 1. okey, ehkä vähän siisti toi tokio! :DD <3 mua ahdistais varmaan olla siellä, kun just tollasia söpöjä ja täydellisiä naisia kävelis, niinkuin tuo toisiksi viimeisin kuva. sitten kun ne on niin laihoja ja pieniä XD

  VastaaPoista
 2. nojoo, se kyllä ahisti vähän. XD tuli tajuttua että oli ottanu ihan vääränlaisia vaatteita mukaan ja nolotti vähän kun tukka oli miten sattuu jne. :'''D mut tuol käymisen jälkeen mun tyyli onki jonkun verran muuttunu....

  VastaaPoista
 3. XD oikein pisti varmaan kaikkien silmään, että tuo on kyllä joku turisti :D:D
  tosin minua pelottaisi tuollaisessa ihmismassassa kävellä, joku puukottais selkään, eikä kukaan huomaisi :O

  heh, onhan se varmaan syy muuttaa tyyliä, jos käy jossain ulkomailla XD oon huomannu, ettei sulla mitään lolita juttuja näy päällä nykyisin :D

  VastaaPoista
 4. itse asiassa hämmästyttävän paljon luultiin paikalliseksi! :DDD ku olin kaverin kanssa niin sille tultiin juttelemaan ja mulle ei. XD ja kun olin yksin ni monet tuli kysymään jotain japaniks enneku tajus että oon länkkäri. XDDD

  jotenkin vaan iski että tuolta haluan näyttää. XD piilottelin laittamattomia kynsiäni ja silleen. XDD En oo lolia muutenkaan käyttäny paljon yhtään kyllä, mut kaapissa roikkuu pari mekkoa joista en luovu! XD

  VastaaPoista
 5. aijaa :D no sehän on vain hyvä sitten!
  länkkäri! XDDD

  minä en kyllä tiedä edelleenkään, miltä haluan näyttää. tai siis ainahan voisin näyttää erillalailla, mutta minulle ei käy ihan mikä tahansa tyyli. vaatteissa tai hiuksissakaan :( sitten ihailen toisten tyylejä, kun itse en uskalla.
  mulla on aina ollu semmonen kuva, että käytät hirveesti kaikkea lolia ja semmosia :O

  VastaaPoista
 6. joo siis en minäkään tarkkaan mut nyt on tällä hetkellä jotain suuntaa mitä kohti mennä. XD En oo itseasiassa kovinkaan montaa kertaa ollu täysloleissa, varmaan laskettavissa kahen käden sormilla. :DD sit semmosta perusernuvaatelinjaa on ollu enemmänki. u__u;

  VastaaPoista
 7. tai no.. kyllä minä suunnilleen tiedän, miltä haluisin näyttää, muttei se ole mahdollista kun ei ole vara ostella sellaisia vaatteita. ja eilenkin löysin niiiin ihana nettisivun missä on JUST mulle kaikkea. mutta i need the cash~
  niin joo XD no, enhän minä sinusta oo kuin kuvia nähny, niin en voi tietää ;D

  VastaaPoista