16.4.2012

Pikavisiitti

Air Baltic lennätti meidät, siis työporukan, Riikaan lauantaina. Mulle Riika (ja muu Latvia kans) oli tuntematonta seutua, mitä nyt kerran oon vaihtanu konetta Riikan lentokentällä.


Propellikoneessa! Menomatkalla oli pilvistä. Toi lento on kyl siitä hyvä, et se kestää vaan tunnin, melkeen ei ehi tulla tylsää.


Perillä katottiin nopsasti Air Balticin päämaja läpi ja lähettiin sit kohti hotellia. Ennen majoitukselle saapumista  pysähyttiin ottamaan kuvia taloista, noi oli tosi upeita.. Ja tosi paljon oli tommosia taloja! Muistaakseni tää katu on eninen KGB:n katu, ei saanu tästä mennä ellei ollu venäläinen.

Sit päästiin majottumaan! Radisson Blu Latvija on kyseessä, meidän huoneet oli 20. kerroksessa. Kivat on näkymät!Mäkinen puisto matkan varrella hotellilta vanhaan kaupunkiin.


Rakkauslukkosilta!


Ja sit ollaankin vanhassa kaupungissa. Talot kuin piparkakkutaloja. Ainakin osa. Tää lauantaipäivä oli aika viilee ja tosi tuulinen, eikä oikeen aurinko suostunu paistelemaan meille.


Riga sick city


Leipiä!Hengattiin siis aika monta tuntia tuolla vanhassa kaupungissa, vähän tylsyyteen asti. Meillä oli sinne järjestetty kävelykierros, jonka jälkeen lähettiin "shoppailemaan", eli juoksemaan yhtä kauppakeskusta läpi. Mulla ei ollu aikeissa ostaa mitään, kuten ei monella muullakaan....joten päädyttiin söpöön kulmakuppilaan viinilasilliselle.


Alkuillasta tarvottiin takas hotellille ja mentiin käymään drinksuilla hotellin Skyline-baarissa. Volyymit oli liian kovalla mut maisemat kelpas! Aurinkokin alko vihdoin paistamaan, mikäs sen parempaa.


Saatiin tonne baariin siis lipukkeet, joilla oli ilmanen sisäänpääsy + yks max 6 latin arvonen drinksu. Ahnehdin ja otin ainoan 6 latin drinkin, enkä esimerkiksi tyytynyt johonkin 5 latin mojiton. Mun cranberry attack olikin sit aika tuju..


Drinkkien jälkeen suunnattiin lähikadulla sijaitsevaan ravintola Tintoon. Jouduin vähän kyselemään ruuista, että mikä mulle käy jne. Ihana yllätys olikin kun kokin terveisinä mulle tuli pieni salaatti, kun muilla oli joku juusto+liha-homma. En osannu odottaa! Kuvassa on mun oliivit ja puoliks syöty grillattu kesäkurpitsa kasvis"kaviaarilla" ja muitten tapas-leipiä. Vetäsin vielä pastan ja spriten, kokonaisuudessaan taisin maksaa about 13 euroa tosta kaikesta...


Seuraavana aamuna heräsin itekseni puol kasilta ja päätin lähteä vähän kävelemään ja kattelemaan samalla kun muut kuorsaa vielä. Sai kävellä aika rauhassa, sunnuntai-aamu ei taida olla se kaikista kiireisin ruuhka-aika missään.Kuvassa ratikkapysäkki. Siis ratikka parkkeerasi keskelle katua ja porukka juos sisään autokaistan yli. Ok.Kaikkien niiden prameiden talojen välissä oli välillä myös tämmöstä: kokonaan hylätty kerrostalo. CREEPY. Vastakkaisella puolella katua oli sen sijaan oikein hieno ja laitettu koristeellinen talo.

Vetäsin itekseni tommosen reilun tunnin lenkin, tykkään ulkomailla katella ja kävellä ihan rauhassa itekseni. En myöskään tykkää viettää aikaa pelkällä turistialueella, eli tässä tapauksessa vanhassa kaupungissa. 

Sit olikin jo aika lähteä takasin sunnuntaina päivällä! Vähän liian pikanen visiitti. Lupaan pyhästi raahata Jennan mukaan tonne vaikka viikonloppumatkalle mun kanssa. Olin positiivisesti yllättyny koko kaupungista, vaikka eihän noin lyhyessä ajassa ehtiny nähä kuin pintaraapasun kun juostiin vaan kaikkialta nopeesti.

7 kommenttia:

 1. Oh Riika näyttää kivalta! Haluaisin kans ite käydä siellä joskus. Toi ratikka on niin söpö! <3

  Ja haluun tollasen drinkin, nyt! xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kivempi ku odotin! Ja ratikat on söpöjä aina! :D

   Poista
 2. Tosi upeita kuvia, iskäkin sanoi, että tyttö ottaa paljon parempia kuvia kuin hän. t.ä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niissä on kyllä vähän värejä muokattu Photoshopilla, kun ei oo niin hyvä toi meidän kamera :D

   Poista
  2. Eipä sitä maallikot huomaa, hienoja ovat! t. ä

   Poista